Teams en Organisaties

FOUR WINDS

Your guide in playful working and wholehearted living.

Experiential counseling for individuals, groups and organisations.

Bij Four Winds werk ik samen met jou, je team of organisatie om de verbinding tussen mensen te versterken en een diepere, blijvende impact te creëren.
Een harmonieuze samenwerking ontstaat vanuit verbinding met jezelf en met elkaar. Ik begeleid je team om op een oprechte en empathische manier met elkaar om te gaan. Door open en eerlijk te communiceren, leren teamleden beter naar elkaar te luisteren en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen rol. Deze manier van werken bevordert niet alleen een betere samenwerking, maar zorgt ook voor een duurzame verbinding binnen de groep.

Teams en Groepen

Als team of groep ben je voortdurend in beweging, net als elk individu binnen die groep. Mijn begeleiding richt zich op het versterken van de verbinding tussen mensen en het ontdekken van jezelf in die dynamiek. Je krijgt voortdurend spiegels voorgehouden, wordt getriggerd en komt uitdagingen tegen. Als je dit niet scherp hebt, kan het lastig worden om je plek te vinden in het team.

De eerste groep waar je mee te maken hebt, is je gezin van oorsprong. Hoe je daarin navigeert, leert je veel over trouw blijven aan jezelf. In mijn begeleiding help ik je om stevig in je centrum te blijven staan, zodat je jezelf beter kunt situeren in een groep. Dit stelt je in staat om eerlijker te communiceren en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoelens en acties, zonder deze bij anderen neer te leggen. Hierdoor groeit de maturiteit binnen een team of groep.

De groep is een krachtige leermeester, want de groep is de wereld – en al die delen van de wereld zijn ook stukken van jezelf.

Organisaties en Bedrijven

In organisaties speelt vaak een samenspel van subgroepen en dynamieken. Mijn focus ligt op het blootleggen van die verbanden. Wat verbindt deze subgroepen met elkaar? Wat is de rode draad in de organisatie, en hoe kan je die beter zichtbaar maken? Richt jouw organisatie zich op de ‘verpakking’ of op de kern? En durf je werkelijk naar de ‘inhoud’ te kijken?

Bij Four Winds help ik je om al de verschillende onderdelen van een organisatie met elkaar te verbinden en laat ik mensen naar elkaar luisteren. Zo wordt er een ruimte gecreëerd waarin iedereen zich gehoord voelt en waar samenwerking ontstaat vanuit wederzijds begrip.

Directie en Management

Ik ondersteun managementteams, teamleiders en directies om jou te helpen stevig in je leiderschap te staan door de vier windrichtingen toe te passen. Dit betekent aanwezig zijn met je hele wezen. Een leider is integer – je binnen- en buitenkant moeten overeenstemmen. Het begint met weten wat je denkt, voelt en wilt. Je hoeft niet direct te reageren op elke situatie. Door eerst te laten zakken wat er gebeurt, ontstaat een antwoord dat vanuit rust en helderheid komt.

Vertrouwen geven aan je team en écht luisteren zijn essentiële onderdelen van leiderschap. Het vermogen om te luisteren naar je team, naar wat er niet wordt gezegd, en naar jezelf, helpt je om betere beslissingen te nemen. Een organisatie is een organisch systeem dat zichzelf reguleert, maar niet altijd op manieren die helpend of gezond zijn.

Dienend leiderschap betekent dat je beslissingen neemt die in lijn liggen met je persoonlijke waarden en daarmee het grotere geheel dienen. Een moeilijke en zakelijke beslissing kan heel menselijk zijn wanneer deze voortkomt uit je eigen waarden en bedoeld is om een veilige, ondersteunende omgeving voor je team te creëren. Als je als manager oefent in zelfleiderschap en luistert naar je eigen reacties en die van je team, kan je wat je leert ook toepassen op je team. Zo zorg je ervoor dat zowel jij als je team beter functioneren en groeien.

Voor wie?

  • Voor teams of organisaties die graag een frisse blik willen op hun werking.
  • Voor bedrijven die willen inzetten op de persoonlijke ontwikkeling van hun personeel.
  • Voor ondernemers die samen willen onderzoeken of hun manier van werken overeenkomt met de waarden, missie en visie van hun onderneming.
  • Voor wie wil trainen in leiderschap, op elk niveau binnen een organisatie.
  • Voor directie of management die graag samenwerken met iemand die naar het geheel kijkt, ervaring heeft met zakelijke ondersteuning en begrijpt hoe welzijn kan worden gekoppeld aan zakelijk succes.

Concreet

Of het nu gaat om individuele begeleiding of teambegeleiding, ik bied een traject aan waarin persoonlijke groei en teamontwikkeling centraal staan.

  • Ontmoetingen vinden plaats op locatie, online, al wandelend of in de praktijk thuis in Brussel.
  • Idealiter met een mix van individuele gesprekken en gezamenlijke teammomenten.
  • Contacteer mij voor een kennismaking, dan luister ik naar je situatie en stippelen we samen een traject uit.